Foredrag af Lotte Bjarke

Sommerblomster - Fra frø til fryd

Sommerblomster. Prøv at smage på ordet. Det er sådan et ord, man kun kan blive glad af.
Der er masser af sommerblomster, du selv kan dyrke fra frø og få stor glæde af i mange, lange sommermåneder.

Uanset om du drømmer om at fylde dine bede og krukker med smukke sommerblomster eller om at dyrke blomster til lækre buketter, er der hjælp til at komme i gang med at gøre drømmene til virkelighed i foredraget.

En lille pose frø indeholder et helt eventyr, der bare skal slippes løs ved hjælp af ilt, vand og kærlighed. Lotte Bjarke guider dig ind i eventyret med inspiration og gode ideer til at gøre din have ekstra dejlig med sommerblomster. Begyndere kan starte her, og garvede havefolk kan finde ny inspiration.

Der er masser af gartnertricks om såning, prikling, knibning og alt det hyggelige arbejde, der skal til for at komme sikkert fra frø til fryd, både når du forspirer sommerblomsterne i vindueskarmen og når du sår direkte i havens bede.
Du får inspiration til, hvor og hvordan sommerblomsterne kan anvendes i haven. Til skærehaven, frøsamling, tørring af blomster og meget mere.

Få et boost til din haveglæde

Haveglæde kan ikke købes for penge. Den skal slippes løs med fingrene i jorden, dufte i næsen og fuglefløjt i ørerne. Nybagte haveejere og haveejere, der først lige har opdaget, at haven derude kan bruges til meget andet end at slå græs og klippe hæk i, kan med fordel begynde her.

Med udgangspunkt i sin havebog, Slip haveglæden løs – fryd, facts og fiduser, sætter Lotte Bjarke havepoliti og løftede pegefingre til vægs. For hvem har egentlig bestemt, at der ikke må være tusindfryd i plænen, at der skal være bar jord mellem buskene, og at grøntsager skal dyrkes på række og geled?

Der er jo ikke en færdig opskrift på en god have, og der er lige så mange måder at have have på, som der er haveejere. Det vigtige er, at haveejeren er glad for sin have. Så er det nemlig en god have. Det er lidt ligesom med kæresten: Hvis man elsker den, er den perfekt, og den blomstrer op, når bare man hygger lidt om den.

Lotte Bjarke gør op med begrebet den nemme have. Det handler jo i virkeligheden ikke om, at haven skal være nem. Det handler om, at haven skal være et dejligt sted, hvor vi længes efter at være. Et frirum til nydelse og afslapning og sund motion, hvor vi for en gangs skyld kan gå offline og bare være os selv, mens vi hygger os med terapeutisk lugearbejde og andre havesysler.

Om Lotte Bjarke

Lotte Bjarke deler ud af sin viden og sin egen haveglæde, der på uhøjtidelig vis favner hele haven og alle naturens små mirakler, der hører med til at være haveejer. Hun er bogaktuel med ’Sommerblomster – Fra frø til fryd’ og ’Slip haveglæden løs – Fryd, facts og fiduser’.

Lotte Bjarke er uddannet hortonom og har gennem 20 år givet gode, jordnære haveråd i danske magasiner og på havebloggen www.helthenihaven.dk. Desuden er hun redaktør for fagbladet Gartner Tidende.

Kontakt Lotte Bjarke på post@lottebjarke.dk / 2148 7530, hvis du er interesseret i at booke et foredrag.